Agenda

Agenda voor Kunstmarkten, Open Atelier Routes, Braderieën en Kunstveilingen.

Oktober 2019

4, 5 en 6 oktober Open-Atelierdagen Noordoost-Veluwe

In 1995 zijn de Open-Atelierdagen begonnen in Epe, maar tegenwoordig uitgebreid naar plaatsen als Heerde, Hattem, Oene, Veessen, Vaassen, Welsum, Emst, Wapenveld en Wezep. Een aantal kunstenaars heeft in dat jaar het initiatief genomen om deze stichting op te zetten om kunst toegankelijker te maken voor publiek met als extra mogelijkheid om echt in het atelier van de kunstenaar te kijken, wat normaal niet zo makkelijk is. Dit werd door publiek heel enthousiast ontvangen en door de jaren heen groeide het aantal deelnemende ateliers en het aantal bezoekers.

Ook dit jubileumjaar doen er weer ruim 40 kunstenaars mee en dit jaar hebben we als extra een prijsvraag, waarbij een kunstbon t.w.v. 500 euro gewonnen kan worden. Wij wensen iedereen heel veel plezier tijdens deze dagen!

5 en 6 oktober Atelierroute Driebergen

01 MAAIKE SOMMER /02 ERIK LEMMENS /03 DORINE KILIAN /04 MICHIEL KRANENDONK /05 DOORLIE GERDES /06 FOTOGROEP BARTIMEUS /07 CHARLOTTE MOLENAAR /08 HERBERT NOORDIJK /09 LEO DEKKER /10 VIVIAN ERDTSIECK /11 MARINA GRAAFLAND /12 WILLEM STOLWIJK /13 KIT LELARGE /14 ANTON HAVELAAR /15 ROEL BERG /16 HANNEKE EN BRAM HIJMANS /17 ANTON SHIRKIN/18 ADRIE SCHIMMEL /19 ELLY VAN DE MERWE /20 MIEKE SCHAPER /21 MAYA WUHRMANN /22 CARLA HOUBEE /23 MARCHIEN VERGUNST /24 FRANK RENSSEN /25 IRIS DUCHATEAU /26 MAARTJE REITSMA /27 JOHAN MUIS /28 MARIA DE WAARD /29 NELLA LUITEN /30 JAN LINNENBANK /

5 en 6 oktober Atelier route Eindhoven & Regio

In het eerste weekend van oktober wordt jaarlijks de Atelierroute Eindhoven & Regio georganiseerd. Dé kans om op twee dagen tussen 11 en 17 uur een kijkje in de ateliers van kunstenaars te nemen en ze te spreken. Selecteer op de lijst je voorkeuren en stippel een mooie ontdekkingstocht uit.

5 en 6 oktober Atelier route Groot Woerden

Op 5 en 6 oktober organiseren wij de Atelierroute Groot Woerden, dit jaar in Kamerik, Harmelen en Woerden. Open van 10 tot 18 uur.

Er zijn dit jaar 56 deelnemers. Hiervan zijn er 24 die in voorgaande jaren niet hebben deelgenomen. Het thema dit jaar is: NACHTLEVEN. Hoewel het thema niet verplicht is, blijkt de meerderheid hiervoor gekozen te hebben. Deelnemers aan het thema maken kans op een ludieke prijs.

12 en 13 oktober Kunstroute Culemborg

Er wordt met man en macht gewerkt om weer ruim veertig kunstenaars onder te brengen op zo’n dertig locaties. Van alle kunstenaars zal een werk te zien zijn op de centrale locatie in het oude stadhuis: Het Huis van de Stad. In de Grote Of Barbarakerk is werk van een tiental kunstenaars te zien en verspreid over de rest van het centrum -en iets daarbuiten- zullen de overige kunstenaars hun intrek nemen in woonhuizen, winkels, restaurants en niet te vergeten hun eigen ateliers.

12 en 13 oktober AtelierRoute Huizen

In het weekend van 12 en 13 oktober zetten schilders, tekenaars, beeldhouwers, keramisten, fotografen en sieradenmakers in Huizen de deuren van hun atelier, werkplaats, expositieruimte of huiskamer wagenwijd openen.Tijdens de 23ste AtelierRoute in Huizen laten ze u kennismaken met hun nieuwste werk.

De deelnemend kunstenaars heffen op vrijdag 11 oktober graag een glas met u tijdens de officiële opening van de AtelierRoute in de Kunstuitleen in de Bibliotheek bij de overzichtsexpositie die daar is ingericht.

Voor de liefhebbers: natuurlijk zijn er weer de traditionele soesjes! Een mooie afsluiting van de werkweek, een uitnodigend voorproefje van het weekend!

Iedereen is welkom, op vrijdag 11 oktober, vanaf 17.00 uur.

18-27 oktober De Kunst10Daagse, Bergen aan Zee

De Kunst10daagse is een evenement waarbij bijna 300 kunstenaars exposeren op ongeveer 160 verschillende locaties in het lommerrijke kunstenaarsdorp Bergen en in het stranddorp Bergen aan Zee in Noord-Holland. De Kunst10daagse is breed geprogrammeerd met een artistiek en toegankelijk palet van schilderkunst, beeldhouwwerk, installaties, fotografie, etsen en keramiek.

19 en 20 oktober Open Ateliers Dwingeloo

Begin januari 2014 ontstond er onder een aantal professioneel werkende Dwingelose kunstenaars een initiatief om kunst uit Dwingeloo zowel lokaal als landelijk meer onder de aandacht te brengen. Dit resulteerde in Open Ateliers Dwingeloo.

De ateliers vindt u verspreid over het pittoreske gebied van Dwingeloo. Niet alleen de kunst die u gaat zien, maar ook de inspirerende omgeving maakt een bezoek aan Open Ateliers de moeite waard. Een route langs de ateliers kunt u downloaden.

27 oktober – 6 november Online Veiling

27 oktober – 6 november Online Veiling 20e -eeuwse Toegepaste Kunst en Design. Kijkdagen op 2-3 november

November 2019

2 en 3 november Kunstlijn Haarlem

Jaarlijks organiseert de Kunstlijn een toonaangevend evenement van én voor hedendaagse kunstenaars uit Haarlem en omstreken. Het eerste weekend van november zetten onze deelnemers hun deuren open voor het publiek. Solo- en groepstentoonstellingen zijn te bezoeken in open ateliers, galeries en musea. Wat deze stad aan kwaliteit te bieden heeft op gebied van beeldende kunst is te zien op zo’n 150 (!) bijzondere locaties.

2 en 3 november KunstKijkRoute Amersfoort

De KunstKijkRoute in Amersfoort bestaat al 24 jaar en is daarmee een van de oudste open atelierroutes van Nederland.

In het voorjaar en najaar openen kunstenaars en galeries hun deuren. Daarnaast bieden ateliers in de binnenstad en daarbuiten plaats aan gastexpospanten. Met de KunstKijkRoute biedt Amersfoort een aantrekkelijk programma in de historische en toch al levendige stad.

2 en 3 november Kijkdagen Online Veiling

Kijkdagen 20e -eeuwse Toegepaste Kunst en Design: Moezelhavenweg 99, 2034 AM Amsterdam

3 november – 17 november Glas Natuurlijk

Expositie van 18 glaskunstenaars die glas combineren met andere materialen. Locatie: Kasteel Cannenburch in Vaassen.

16 en 17 november Landelijk Atelier Weekend

Tijdens deze weekenden stellen (beroeps)kunstenaars hun atelier open voor geïnteresseerden. Dat is dé kans om kunstenaars aan het werk te zien in hun atelier en voor de kunstenaars de kans om hun werk te tonen aan nieuw publiek. De komende editie is de Winter-editie op 16-17 november 2019 tijdens de Nationale Kunstweek.

Wil jij ook een kijkje nemen in de ateliers bij jou in de buurt? Kijk dan hier voor het overzicht van deelnemende ateliers. Kijk voor speciale activiteiten zoals workshops, demonstraties en lezingen bij de Agenda.