Atelier Jeannette Mommers

Handgeschilderde zijden sjaals

Over Jeannette Mommers

25 jaar geleden ben ik begonnen met het schilderen op zijde, lessen gevolgd om de technieken te leren. Ik heb toen schilderijen gemaakt en ook sjaals beschilderd. Na een paar jaar ben ik begonnen met het schilderen van acrylverf op doek,  grote abstracte doeken met veel kleur en vormen.

Bij het opruimen van mijn atelier 2 à 3 jaar geleden kwam ik in een doos een stapel witte zijden sjaals tegen nog netjes in de verpakking en klaar om beschilderd te worden. Was weer gelijk enthousiast om het beschilderen van zijden sjaals op te pakken en heb heel veel van mijn ervaringen met schilderen op doek gebruikt in mijn sjaals, kleur mengen, compositie, vormentaal enz.

Een kleine uitleg

  • Pongezijde bestaat uit verschillende diktes, die af te lezen zijn aan het  getal, hoe hoger het getal, hoe dikker de zijde
  • Serti, gutta of contourmiddel, benamingen voor de vloeistof waarmee lijnen op de zijde worden aangebracht, vaak in gesloten vlakken die later worden ingekleurd
  • Dupot zijde verf is een acid dye (zure kleurstoffen vormen de basis van de verf)

Ik vind het ook leuk om in opdracht te werken, zodat uw eigen wensen qua compositie en kleuren gerealiseerd kunnen worden.

Portfolio (klik op afbeelding voor meer info)

Contactgegevens