Krista’s

Krista van Dijk | Tassenontwerpster

Over Krista van Dijk

Na haar studie 3D-design aan de kunstacademie in Utrecht is Krista met Krista’s begonnen. Het ontwerpen van luxe leren tassen en portemonnees.

In 2003 ben ik gestart met Krista’s – het ontwerpen, produceren en verkopen van leren tassen. Ik zie de tas vooral als een gebruiksproduct. Maar ook als een product wat helemaal moet kloppen, daarmee bedoel ik dat alles één geheel moet vormen. Ik heb mij dan ook gefocust op de verbinding van schouderband aan de tas. Zo lopen in veel van haar tas ontwerpen de schouderbanden vloeiend door in de tas.

In de Lahti tas kun je dat mooi zien (felrode tas met paarse lijnen), een tas waarbij de ronde lijnen in de tas doorlopen in de schouderband waardoor er geen begin maar ook geen eind lijkt te komen aan de lijnen. Hierdoor is de noodzakelijke zijnaad verdwenen en in plaats van een praktisch element een beeldend element in de tas geworden.

Krista vindt dat niet alleen de vormgeving mooi moet zijn maar dat de tas ook praktisch is in gebruik. Daarom vindt ze het ook belangrijk dat de binnenkant van de tas handig is ingericht. En wat zo fijn is, Krista houdt van vakjes! In elke tas zit minimaal 1 ritsvak, 2 ondiepe insteekvakjes en een vakje voor de mobiel. Daarnaast maakt Krista gebruik van een lichtgekleurde voering. Zo kun je veel makkelijker je spullen terug vinden.

Portfolio (klik op afbeelding voor meer info)

Contactgegevens

Krista’s
Krista van Dijk
Horsewei 2
8526 DS Boornzwaag (nabij Sneek)

krista@kristas.nl