Papenfus Design

Rina Ferreira-Papenfus, Goudsmid / ontwerpster

Over Papenfus Design

Mijn naam is Rina Ferreira-Papenfus. Na de opleiding tot goudsmid aan de Vakschool te Schoonhoven afgerond te hebben, begon ik met een kleine atelier waar ik werk onder de naam Papenfus Design.

Mijn sieraden zijn vaak groot met simpele lijnen, maar ik vind het ook leuk om héél klein te werken, bijvoorbeeld met filigrain. Mijn sieraden worden gekenmerkt door contrast, bijvoorbeeld zwart geoxideerd zilver gecombineerd met goud, mat met glanzend of ruwe oppervlakken met glad. Verder zijn mijn sieraden vaak a-symmetrisch van vorm. Ik werk ook graag met parels, maar stoppen ze dan in een modern jasje.

Mijn ideeën haal ik uit mijn omgeving. Ik loop altijd met ogen en oren wijd open. Soms ligt de inspiratie in kleine momenten in de natuur zoals het ontvouwen van een varenbladje, en soms wordt ik gegrepen door de grootsheid van bijvoorbeeld de Grand Canyon. Vaak leiden een woordspeling of songtexten ook tot een nieuwe serie.

Ik werk in kleine oplagen, vervaardig unica en maak sieraden in opdracht van en in samenspraak met klanten. Heeft u interesse, dan kan iets soortgelijks als de sieraden op deze website op bestelling voor u op maat gemaakt worden. U kunt natuurlijk ook in overleg uw eigen wensen laten uitvoeren; samen kunnen wij tot een mooi eindproduct komen. Voorbeelden van mijn werk kunnen op Facebook bezichtigd worden onder Papenfus Design.

Portfolio (klik op afbeelding voor meer info)

Contactgegevens

Papenfus Design

Rina Ferreira-Papenfus

06 3633 4004

rina.ferreirapapenfus@gmail.com